UoW Hindu Society

Resources

Ganesh Mantra

Vakratunda Mahakaya Suryakoti Samaprabha
Nirvighnam Kurume Deva Sarva Karyeshu Sarvada
वक्रतुण्ड महाकाय सूर्यकोटि समप्रभ
निर्विघ्नं कुरु मे देव सर्वकार्येषु सर्वदा
वक्रतुंड महाकाय सूर्यकोटि समप्रभ
निर्विघ्नं कुरु मे देव सर्वकार्येषु सर्वदा
বক্রতুন্ড মহাকায় সুর্যকোটী সমপ্রভ
নির্বিঘ্নং কুরু মেঃ দেব সর্বকার্যেষু সর্বদা
வக்ரதுண்ட மகாகாய சூரியகோடி சமப்ரபா
நிர்விக்னம் குருமே தேவா ஸர்வ கார்யேஷு ஸர்வதா
వక్రతుండ మహాకాయ సూర్యకోటి సమప్రభ
నిర్విఘ్నం కురు మే దేవా సర్వ కార్యేషు సర్వదా
വക്രതുണ്ട മഹാകായ സൂര്യകോടി സമപ്രഭ
നിര്‍വിഘ്നം കുറു മേ ദേവ സര്വകാര്യമേശു സര്വദാ
ವಕ್ರತುಂಡ ಮಹಾಕಾಯ ಸೂರ್ಯಕೋಟಿ ಸಮಪ್ರಭ
ನಿರ್ವಿಘ್ನಂ ಕುರು ಮೇ ದೇವ ಸರ್ವಕಾರ್ಯೇಷು ಸರ್ವದಾ
वक्रतुंड महाकाय सूर्यकोटि समप्रभ
निर्विघ्नं कुरु मे देव सर्वकार्येषु सर्वदा

English Meaning:

(I meditate on Sri Ganesha) Who had a curved trunk,large body and who has the brilliance of a million suns.
O Ganesha, please make all my endeavors free of obstacles. always.

Download PDF

Saraswati Mantra

Saraswati Namastubhyam Varade Kamarupini
Vidhyarambham Karishyami Siddhir Bhavatu Me Sada
सरस्वति नमस्तुभ्यं वरदे कामरूपिणि
विद्यारंभं करिष्यामि सिद्धिर्भवतु मे सदा
सरस्वति नमस्तुभ्यं वरदे कामरूपिणि
विद्यारंभं करिष्यामि सिद्धिर्भवतु मे सदा
সরস্বতি নমস্তুভ্যং বরদে কামরূপিণী
বিদ্যারম্ভং করিষ্যামি সিদ্ধির্ভবতু মে সদা
சரஸ்வதி நமஸ்துப்யம் வரதே காமரூபிணி
வித்யாரம்பம் கரிஷ்யாமி சித்திர்பவது மே ஸதா
సరస్వతి నమస్తుభ్యం వరదే కామరూపిణి
విద్యారంభం కరిష్యామి సిద్ధిర్భవతు మే సదా
സരസ്വതി നമസ്തുഭ്യം വരദേ കാമരൂപിണി
വിദ്യാരംഭം കരിഷ്യാമി സിദ്ധിര്‍ ഭവതു മേ സദാ
ಸರಸ್ವತಿ ನಮಸ್ತುಭ್ಯಂ ವರದೆ ಕಾಮರೂಪಿಣಿ
ವಿದ್ಯಾರಂಭಂ ಕರಿಷ್ಯಾಮಿ ಸಿದ್ಧಿರ್ಭವತು ಮೇ ಸದಾ
सरस्वति नमस्तुभ्यं वरदे कामरूपिणि
विद्यारंभं करिष्यामि सिद्धिर्भवतु मे सदा

English Meaning:

Salutations to Devi Saraswati, Who is the giver of Boons and fulfiller of Wishes.
O Devi when I begin my studies, Please bestow on me the capacity of Right Understanding, always.

Download PDF

Morning Mantras

Om Bhur Bhuvaḥ Swaḥ
Tat Savitur Vareṇyaṃ
Bhargo Devasya Dhīmahi
Dhiyo Yo Naḥ Prachodayāt
ॐ भूर्भुवः स्वः
तत्सवितुर्वरेण्यं
भर्गो देवस्य धीमहि
धियो यो नः प्रचोदयात्
ॐ भूर्भुवः स्वः
तत्सवितुर्वरेण्यं
भर्गो देवस्य धीमहि
धियो यो नः प्रचोदयात्
ওঁ ভুর্ভুবঃ স্বঃ
তৎ সবিতুর্বরেণ্যং
ভর্গো দেবস্য ধীমহি
ধিয়ো যোনঃ প্রচোদয়াৎ
ஓம் பூர்புவ ஸ்வஹா
தத் ஸவிதுர் வரேண்யம்
பர்கோ தேவஸ்ய தீமஹி
தீயோ யோ ந: ப்ரசோதயாத்
ఓం భూర్భువః స్వః
తత్ సవితుర్ వరేణ్యం
భర్గో దేవస్య ధీమహి
ధియో యో నః ప్రచోదయాత్
ഓം ഭൂര്‍ ഭുവസ്വഃ
തത് സവിതുര്‍ വരേണ്യം
ഭര്‍ഗോ ദേവസ്യ ധീമഹി
ധിയോ യോ നഃ പ്രചോദയാത്
ಓಂ ಭೂರ್ಭುವಃ ಸ್ವಃ
ತತ್ ಸವಿದುರ್ವರೇಣ್ಯಂ
ಭರ್ಗೋ ದೇವಸ್ಯ ಧೀಮಹಿ
ಧಿಯೋ ಯೋ ನಃ ಪ್ರಚೋದಯಾತ್
ॐ भूर्भुवः स्वः
तत्सवितुर्वरेण्यं
भर्गो देवस्य धीमहि
धियो यो नः प्रचोदयात्

English Meaning:

O Bhagavan! You are the giver of life. the remover of pains and sorrows, and the bestower of happiness,O creator of the universe. may we receive the supreme light. May you guide our intellect in the right direction,

Download PDF

Hanuman Chalisa

Shri Guru Charan Saroj Raj
Nij Man Mukur Sudhari
Baranau Raghuvar Vimal Jasu
Jo Dayaku Phal Chari
Budhi Hin Tanu Janike
Sumirau Pavan Kumar
Bal Budhi Vidya Dehu Mohi
Harahu Kales Vikar
श्रीगुरु चरण सरोज रज
निज मन मुकुर सुधारि
बरनऊं रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि
बुद्धिहीन तनु जानिके
सुमिरौ पवन कुमार
बल बुद्धि विद्या देहु मोहिं
हरहु कलेस विकार
श्रीगुरु चरण सरोज रज
निज मन मुकुर सुधारि
बरनऊं रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि
बुद्धिहीन तनु जानिके
सुमिरौ पवन कुमार
बल बुद्धि विद्या देहु मोहिं
हरहु कलेस विकार
শ্রীগুরু চরণ সরোজ রজ
নিজ মন মুকুর সুধারি
বরনউ রঘুবর বিমল জসু
যো দায়াকু ফল চারি
বুদ্ধিহীন তনু জানিকে
সুমিরউ পবন কুমার
বল বুদ্ধি বিদ্যা দেহু মোহি
হারহু ক্লেশ বিকার
ஸ்ரீகுரு சரண சரோஜ ரஜ
நிஜ மன முகுரு சுதாரி
பரணௌ ரகுபர விமல ஜஸு
ஜோ தயாகு பல சாரி
புத்திஹீன் தனு ஜானிகே
சுமிரௌ பவன குமார
பல புத்தி வித்யா தேகு மோகி
ஹரஹு கலேஸ விகார்
శ్రీగురు చరణ సరోజ రజ
నిజ మన ముఖురు సుధారి
వరణౌ రఘువర విమల జసు
జో దాయకు ఫల చారి
బుద్ధిహీన తను జానికే
సుమిరౌ పవన కుమార్
బల బుద్ధి విద్యా దేహు మోహి
హరహు కలేస వికార్
ശ്രീഗുരു ചരന സരോജ രജ
നിജ മന മുഖുര് സുദാരി
വരണൌ രഘുബര് വിമല ജസു
ജോ ദായകു ഫല ചാരി
ബുദ്ധിഹീന തനു ജാനികേ
സുമിരൌ പവന കുമാര
ബല് ബുദ്ധി വിദ്യാ ദേഹു മോഹി
ഹരഹു കലെസ വികാര
ಶ್ರೀಗುರು ಚರಣ ಸരോಜ ರಜ
ನಿಜ ಮನ ಮುಖುರ ಸುಧಾರಿ
ವರಣೌ ರಘುಬರ ವಿಮಲ ಜಸು
ಜೋ ದಾಯಕು ಫಲ ಚಾರಿ
ಬುದ್ಧಿಹೀನ ತನು ಜಾನಿಕೇ
ಸುಮಿರೌ ಪವನ ಕುಮಾರ
ಬಲ ಬುದ್ಧಿ ವಿದ್ಯಾ ದೇಹು ಮೋಹಿ
ಹರಹು ಕಲೆಸ ವಿಕಾರ
श्रीगुरु चरण सरोज रज
निज मन मुकुर सुधारि
बरनऊं रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि
बुद्धिहीन तनु जानिके
सुमिरौ पवन कुमार
बल बुद्धि विद्या देहु मोहिं
हरहु कलेस विकार

Download PDF

Mantra Videos

Ganesh Aarti

Lakshmi Aarti

Mental Health and Dharma

If the translation is not accurate, we apologise for the inconvenience.